De vier partijen die zondagavond een inhoudelijk akkoord bereikten, vergaderen dinsdagavond om de goedkeuring van hun achterban te vragen. Open VLD liet iets voor half tien als eerste weten dat de partijleden unaniem achter het akkoord staan. Lijsttrekker Bart Tommelein heeft zijn partijgenoten al bedankt voor de unanieme steun, ook via Twitter.

Om 21.49 uur meldde ook CD&V-voorzitter Cyriac Borloo dat zijn partij unaniem akkoord gaat met het coalitieakkoord. Om 22.10 uur volgde N-VA-kopman Björn Anseeuw met hetzelfde nieuws via Twitter: unaniem akkoord 'na een grondige bespreking'.

Nog geen mandaten

Bij Groen werd het langst gepraat en dat is niet geheel verwonderlijk dat, want van bij het begin stond een groot deel van de Groen-achterban erg kritisch tegenover bestuursdeelname in een coalitie met de N-VA. Toch kon kopman Wouter De Vriendt om 22.45 uur melden dat een 'overweldigende meerderheid' van zijn achterban had ingestemd met bestuursdeelname.

Alle partijen hebben hun goedkeuring gegeven, woensdagochtend komt er een persconferentie waar de inhoudelijke krachtlijnen worden toegelicht. De verdeling van de mandaten zou, afhankelijk van de bron, pas voor eind deze week of zelfs maar voor volgende week zijn.

(HH)

De vier partijen die zondagavond een inhoudelijk akkoord bereikten, vergaderen dinsdagavond om de goedkeuring van hun achterban te vragen. Open VLD liet iets voor half tien als eerste weten dat de partijleden unaniem achter het akkoord staan. Lijsttrekker Bart Tommelein heeft zijn partijgenoten al bedankt voor de unanieme steun, ook via Twitter. Om 21.49 uur meldde ook CD&V-voorzitter Cyriac Borloo dat zijn partij unaniem akkoord gaat met het coalitieakkoord. Om 22.10 uur volgde N-VA-kopman Björn Anseeuw met hetzelfde nieuws via Twitter: unaniem akkoord 'na een grondige bespreking'.Bij Groen werd het langst gepraat en dat is niet geheel verwonderlijk dat, want van bij het begin stond een groot deel van de Groen-achterban erg kritisch tegenover bestuursdeelname in een coalitie met de N-VA. Toch kon kopman Wouter De Vriendt om 22.45 uur melden dat een 'overweldigende meerderheid' van zijn achterban had ingestemd met bestuursdeelname.Alle partijen hebben hun goedkeuring gegeven, woensdagochtend komt er een persconferentie waar de inhoudelijke krachtlijnen worden toegelicht. De verdeling van de mandaten zou, afhankelijk van de bron, pas voor eind deze week of zelfs maar voor volgende week zijn.(HH)