CD&V/Nieuw-raadslid Frank Schillewaert, één van de uittredende raadsleden met lange staat van dienst in de Zedelgemse politiek, leidde gezwind eenmalig de zitting.

Vooraleer de gemeenteraad van start ging, verklaarde voorzitter Brigitte Himpens waarom ze achteraan in de zaal plaatsnam: "Ik geef vanavond graag de voorzittersstoel af aan Frank Schillewaert. Ik beschouw het als een eerbetoon aan zijn politieke loopbaan, aan zijn jarenlange inzet en gedrevenheid voor Zedelgem." "Bedankt voor de kans, Brigitte, maar de stoel valt letterlijk wat groot uit voor mij", voegde Frank er geanimeerd aan toe.

Alvorens de interimvoorzitter de jongste zitting afsloot, maakte hij onaangekondigd tijd voor een punt dat niet officieel op de agenda stond. Een punt waarbij de eigenlijke agenda wat verbleekte. Aan alle raadsleden en schepenen gaf hij het woord om onvoorbereid bedankingen, suggesties en opmerkingen te openbaren. Door de uitslag van de lokale verkiezingen verlaten immers heel wat raadsleden het politiek toneel in Zeldegem.

Sommige oudegedienden, zoals schepenen Patrick Arnou en Noël Baessens (CD&V/Nieuw) stelden zich bewust niet meer kandidaat op hun lijst. Andere jonge krachten zoals Wino Debruyne (CD&V/Nieuw) en Laurence Lambert (N-VA) vielen met te weinig naamstemmen buiten de boot. "De gemeenteraad ervaarden we als een goede politieke leerschool, een verrijkende samenwerking tussen alle diensten van de gemeente-administratie."

Tom Maes (CD&V/Nieuw) hoopt ook in de toekomst op een goede overeenkomst tussen de meerderheid en oppositie: "het algemeen belang van de burgers in onze gemeente telt." Zijn boodschap sloot naadloos aan bij de woorden van de raadsleden uit de oppositie. Dominiek Sneppe (Vlaams Belang) krijgt in de nieuwe gemeenteraad het gezelschap van Pol Denys en zal de oppositie kritisch, maar constructief blijven voeren.

Groen-raadslid Ivan Lahousse kent na 24 jaar de knepen van het politiek spel en zag het beleid geleidelijk ecologischer en groener worden. "Geef kansen aan de nieuwe raadsleden. Al is hun idee nog zo gek, zij zijn de toekomst van de gemeente." Jef Bogaert, die als N-VA-raadslid eveneens niet meer in de nieuwe raad zal zetelen, blikte eveneens tevreden terug. "Met onze partij hebben wij vanuit de oppositie een aantal zaken gerealiseerd gezien, vooral op vlak van verkeers- en medische veiligheid. Bedankt aan de meerderheid om ons daarin te steunen." "Wijsheden die recht uit de ziel komen", zo besloot voorzitter Frank Schillewaert met een scherpzinnig laatste woord.

(HV)

CD&V/Nieuw-raadslid Frank Schillewaert, één van de uittredende raadsleden met lange staat van dienst in de Zedelgemse politiek, leidde gezwind eenmalig de zitting.Vooraleer de gemeenteraad van start ging, verklaarde voorzitter Brigitte Himpens waarom ze achteraan in de zaal plaatsnam: "Ik geef vanavond graag de voorzittersstoel af aan Frank Schillewaert. Ik beschouw het als een eerbetoon aan zijn politieke loopbaan, aan zijn jarenlange inzet en gedrevenheid voor Zedelgem." "Bedankt voor de kans, Brigitte, maar de stoel valt letterlijk wat groot uit voor mij", voegde Frank er geanimeerd aan toe.Alvorens de interimvoorzitter de jongste zitting afsloot, maakte hij onaangekondigd tijd voor een punt dat niet officieel op de agenda stond. Een punt waarbij de eigenlijke agenda wat verbleekte. Aan alle raadsleden en schepenen gaf hij het woord om onvoorbereid bedankingen, suggesties en opmerkingen te openbaren. Door de uitslag van de lokale verkiezingen verlaten immers heel wat raadsleden het politiek toneel in Zeldegem. Sommige oudegedienden, zoals schepenen Patrick Arnou en Noël Baessens (CD&V/Nieuw) stelden zich bewust niet meer kandidaat op hun lijst. Andere jonge krachten zoals Wino Debruyne (CD&V/Nieuw) en Laurence Lambert (N-VA) vielen met te weinig naamstemmen buiten de boot. "De gemeenteraad ervaarden we als een goede politieke leerschool, een verrijkende samenwerking tussen alle diensten van de gemeente-administratie."Tom Maes (CD&V/Nieuw) hoopt ook in de toekomst op een goede overeenkomst tussen de meerderheid en oppositie: "het algemeen belang van de burgers in onze gemeente telt." Zijn boodschap sloot naadloos aan bij de woorden van de raadsleden uit de oppositie. Dominiek Sneppe (Vlaams Belang) krijgt in de nieuwe gemeenteraad het gezelschap van Pol Denys en zal de oppositie kritisch, maar constructief blijven voeren. Groen-raadslid Ivan Lahousse kent na 24 jaar de knepen van het politiek spel en zag het beleid geleidelijk ecologischer en groener worden. "Geef kansen aan de nieuwe raadsleden. Al is hun idee nog zo gek, zij zijn de toekomst van de gemeente." Jef Bogaert, die als N-VA-raadslid eveneens niet meer in de nieuwe raad zal zetelen, blikte eveneens tevreden terug. "Met onze partij hebben wij vanuit de oppositie een aantal zaken gerealiseerd gezien, vooral op vlak van verkeers- en medische veiligheid. Bedankt aan de meerderheid om ons daarin te steunen." "Wijsheden die recht uit de ziel komen", zo besloot voorzitter Frank Schillewaert met een scherpzinnig laatste woord.(HV)