Alain Bloeykens wil Middelkerke weer nationaal op de kaart zetten

"We hopen dat we, niettegenstaande alles, aan iedereen die in Middelkerke woont of verblijft een mooie zomer met heel wat veilig vertier en gezelligheid kunnen aanbieden", zegt Alain Bloeykens. (foto LC)
Redactie KW

Het zal je maar overkomen: in je eerste jaar als kabinetsmedewerker en PR van de gemeente Middelkerke alles in het werk stellen om in je tweede jaar een prachtprogramma te kunnen voorstellen en dan worden geconfronteerd met corona. Een ontgoocheling en een verloren jaar zou je denken, maar dat is niet de mening van de man over wie we het hebben: Alain Bloeykens (55).

“Samen met het bestuur en mijn collega’s van de dienst evenementen en toerisme hadden we inderdaad een mooi aanbod voor deze zomer uitgewerkt. Sommige initiatieven hebben we moeten afgelasten of verplaatsen naar volgend jaar. Maar niet alles is afgelast en we hebben ook een aantal evenementen kunnen verplaatsen naar het najaar. September wordt in onze gemeente een supermaandje met onder meer het Landbouwweekend, Bier aan Zee en het BK voor juniores”, steekt Alain Bloeykens van wal.

“Het was voor mij een behoorlijke aanpassing toen ik hier toekwam. Ik was zelfstandige en kwam hier ik in een dienst terecht, maar dat is heel goed meegevallen. Er is een heel goede onderlinge samenwerking. Wij hadden een mooi muziekprogramma op het oog met optredens van artiesten, maar daar stak corona een stokje voor en ook de succesvolle concertcafés met Radio 2 hebben we moeten afgelasten, maar we doen door en kijken naar de toekomst, zeg maar de post-coronaperiode.”

Belgische wijnbouwers

Alain Bloeykens wil Middelkerke opnieuw nationaal op de kaart zetten en toegegeven, hij is goed op weg om daarin te slagen. Hij trok al een aantal grote evenementen aan en zorgde voor vernieuwing in de bestaande evenementen. We denken hierbij aan de Brussel Beer Challenge tijdens Bier aan Zee en dit jaar worden tijdens het Landbouwweekend de spotlights gericht op de wijnbouw met de nadruk op de Belgische wijnbouwers in binnen- en buitenland.

Wijn en Alain Bloeykens zijn een perfecte match want beroepshalve is hij al jaren wijnjournalist en bekend van tal van televisieprogramma’s over wijn. Hij was ook 20 jaar lang de organisator en bezieler van de grote wijnbeurs op de Heizel, Megavino.

Topwielerjaar

“Op uitnodiging van mijn vriend Georges Keters kwam ik een bezoekje brengen aan het Champagneweekend en ik bleef een paar dagen logeren in Middelkerke. Ik was meteen verliefd op deze badplaats en de verliefdheid is liefde geworden. Ik woon hier ondertussen al 15 jaar”, geeft Alain mee.

“Ik doe mijn job heel graag en het mag ook gezegd dat de burgemeester en schepen voor Toerisme open staan voor goede en nieuwe ideeën. Ik kijk nu al uit naar 2022, want dat wordt een topwielerjaar in Middelkerke met het Belgisch kampioenschap wielrennen, zowel op de weg als in het veld. Dat zal uiteraard zorgen voor heel wat nationale en internationale uitstraling. Dit jaar is het vooral uitkijken naar het najaar, maar ook gedurende de zomermaanden valt er nog heel wat te beleven met Bubbels aan zee met gastland Luxemburg, de Noordzeefakkeltocht en Street Mart. Dat is maar kleine greep uit het goed gevulde aanbod. We blijven positief en wij hopen dat we, niettegenstaande alles, aan iedereen die in Middelkerke woont of verblijft een mooie zomer met heel wat veilig vertier en gezelligheid kunnen aanbieden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier