Het is nog niet duidelijk waarom Puigdemont net Brugge koos als locatie. Ook 90 leden van zijn partij zijn aanwezig. Dit jaar nog vinden in Catalonië verkiezingen plaats. Senator Pol Van den Driessche (N-VA) regelde het volledige bezoek. "Als vriend van de partij kwam hij bij mij terecht", zegt Van den Driessche.

"Brugge is een fantastische stad. Daarom kozen ze daarvoor. Het is een vrij man en al zeker geen gevaar voor de omgeving. Ik heb alles met plezier geregeld. Ik ben enorm trots op mijn stad. Zo leren de Catalanen Brugge op een andere manier kennen. Het is absurd dat mensen om politieke redenen in de gevangenis zouden raken. " In de namiddag volgt nog een rondleiding door het stadscentrum.

Later trok Puigdemont ook naar het hotel Van der Valk in Oostkamp.

(MM-PH)

Het is nog niet duidelijk waarom Puigdemont net Brugge koos als locatie. Ook 90 leden van zijn partij zijn aanwezig. Dit jaar nog vinden in Catalonië verkiezingen plaats. Senator Pol Van den Driessche (N-VA) regelde het volledige bezoek. "Als vriend van de partij kwam hij bij mij terecht", zegt Van den Driessche."Brugge is een fantastische stad. Daarom kozen ze daarvoor. Het is een vrij man en al zeker geen gevaar voor de omgeving. Ik heb alles met plezier geregeld. Ik ben enorm trots op mijn stad. Zo leren de Catalanen Brugge op een andere manier kennen. Het is absurd dat mensen om politieke redenen in de gevangenis zouden raken. " In de namiddag volgt nog een rondleiding door het stadscentrum.Later trok Puigdemont ook naar het hotel Van der Valk in Oostkamp. (MM-PH)