Afbraak gemeentehuis stap dichterbij

Redactie KW

De gemeenteraad van Ichtegem gaf dinsdagavond de opdracht tot opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Centrum. Daarmee wordt een eerste stap gezet die leidt tot de afbraak van het gemeentehuis in Ichtegem.

Dit RUP is nodig, omdat het hele terrein een nieuwe bestemming moet krijgen. De openbare functie zal veranderd worden in woonfunctie. Op de grond van het huidige gemeentehuis wil de gemeente een publiek-private samenwerking tot stand brengen. Op termijn moeten daar een nieuwe openbare bibliotheek en appartementen komen. De kostprijs voor het opmaken van dit plan wordt op 15 000 euro geraamd.

De diensten met loketfunctie, zoals de bevolkingsdienst, zullen naar Huize Dekeyzer verhuizen, terwijl die diensten die niet aan het publiek gebonden zijn, zoals de financiële dienst en de technische dienst, in het administratief centrum in Eernegem een onderkomen zullen vinden.

Bibliotheek

Om deze diensten onderdak te bieden moet de bibliotheek in Eernegem de bovenverdieping van dat administratief centrum ontruimen. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor dit bibliotheekfiliaal en liet haar oog al vallen op het onverkochte deel van de benedenverdieping van residentie New Capri.

Het schattingsverslag is binnen en de onderhandelingen met de eigenaar kunnen starten. Zekerheid over de afloop is er nog niet. In het budget van 2015 is wel al 400 000 euro ingeschreven voor deze bibliotheek om de aankoopprijs en de uitrustingskosten om de ruimte van 200 m² geschikt te maken voor een bibliotheek, te financieren.

(KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.