Actiegroep De Lastige Bruggeling wil ‘pastoor Maréchal heilig verklaren’

Redactie KW

De Lastige Bruggeling liet na de Mars voor de Veiligheid in Zeebrugge deze week nog eens van zich horen. De actiegroep nam het ditmaal op voor pastoor Fernand Maréchal, die tijdens de betoging ook door de mangel werd gehaald.

“De pastoor werd al fysiek aangevallen, en zelfs met de dood bedreigd omdat hij de transmigranten in Zeebrugge helpt. We willen de pastoor en zijn entourage hiermee aanmoedigen om vooral niet op te geven, maar ook de manier van omgaan met de vluchtelingen bekritiseren“, klinkt het.

De boodschap ‘Pastoor Maréchal Heiligverklaren’ werd opgehangen aan de Sint-Donaaskerk, waar tijdens de veiligheidsmars betogers probeerden binnen te dringen. “De affiches zijn er nog geen uur blijven hangen. Om maar te zeggen hoe gevoelig de problematiek ligt”, aldus nog de actievoerders die anoniem wensen te blijven.

De Lastige Bruggeling is het tweelingbroertje van De Stoeten Ostendenaere, die het vooral gemunt heeft op Leopold II en zijn koloniale verleden. De Brugse actiegroep liet in het verleden al van zich horen tijdens de Heilig Bloedprocessie, in de zaak Vangheluwe.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier