"Het verkeer aan de grensovergang op de E17 wordt in beide richtingen tegengehouden, waardoor het aanschuiven is. We hebben nog geen zicht op het aantal betogers", aldus Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van de politiezone Grens-Leie. "We zullen bekijken met de federale wegpolitie en de Franse collega's hoe we dit zullen oplossen."

Vrachtverkeer tegengehouden

Er werden enkele vuurtjes gemaakt, en personenwagens worden slechts druppelsgewijs doorgelaten. Vrachtverkeer wordt tegengehouden. Bestuurders rijden best via de verkeerswisselaar in Aalbeke naar de A17/E403 in de richting Doornik/Frankrijk, zo laat de wegpolitie West-Vlaanderen weten.

Eerder deze ochtend werd al een blokkade opgeworpen op de E40 tussen Adinkerke en Ghyvelde, daar kan het verkeer in de richting Frankrijk ondertussen over één rijstrook.

Ook acties in Brussel

Net als vorige week zaterdag voeren de gele hesjes vandaag/zaterdag actie. Oorspronkelijk waren de acties gericht tegen de dure brandstofprijzen, maar ondertussen gaat het om een algemeen ongenoegen over de stijgende levensduurte. Ook Brussel maakt zich op voor een nieuwe betoging van de gele hesjes.

Belga

"Het verkeer aan de grensovergang op de E17 wordt in beide richtingen tegengehouden, waardoor het aanschuiven is. We hebben nog geen zicht op het aantal betogers", aldus Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van de politiezone Grens-Leie. "We zullen bekijken met de federale wegpolitie en de Franse collega's hoe we dit zullen oplossen."Er werden enkele vuurtjes gemaakt, en personenwagens worden slechts druppelsgewijs doorgelaten. Vrachtverkeer wordt tegengehouden. Bestuurders rijden best via de verkeerswisselaar in Aalbeke naar de A17/E403 in de richting Doornik/Frankrijk, zo laat de wegpolitie West-Vlaanderen weten. Eerder deze ochtend werd al een blokkade opgeworpen op de E40 tussen Adinkerke en Ghyvelde, daar kan het verkeer in de richting Frankrijk ondertussen over één rijstrook. Net als vorige week zaterdag voeren de gele hesjes vandaag/zaterdag actie. Oorspronkelijk waren de acties gericht tegen de dure brandstofprijzen, maar ondertussen gaat het om een algemeen ongenoegen over de stijgende levensduurte. Ook Brussel maakt zich op voor een nieuwe betoging van de gele hesjes.Belga