Aankoop stuk landbouwgrond in Doomkerke goedgekeurd tijdens gemeenteraad

© RV
Redactie KW

De gemeenteraad keurde donderdagavond de aankoop goed van een stuk landbouwgrond, 71a78ca groot, gelegen in Doomkerke aan de Brandstraat, voor het bedrag van 140.000 euro. Dat zal dan dienst doen als publieke parking en oefenvelden voor voetbalploeg KFC Doomkerke.

Iedereen rond de tafel beaamde het: een vrij dure aankoop. Daarom verzacht enige nuance de pijn. Het gaat om een stuk grond langs de toegangsweg tot het voetbalveld van Doomkerke, dus een zijstraatje van de Brandstraat. Eerst werd een onthaalparking van 17 are ingetekend, in 2015. De VLM raamde de prijs toen op 15.000 euro. Later bleek dan dat die parking deel in woongebied met landelijk karakter en deels agrarisch waardevol gebied lag.

Na heel wat onderhandelingen met de verkopende partij Braet kon maar geen compromis voor onderhandse verkoop bereikt worden. Het gaat in feite om twee percelen langs de ontsluitingsweg van het voetbalterrein en heel nabij het dorpscentrum. Een gerechtelijke onteigening zou lang aanslepen en duur uitvallen, zo oordeelde het college. Daarom de optie voor een aankoop in der minne.

In het tweede semester van volgend jaar start de herinrichting van de dorpskern en dan is het opportuun gelijktijdig met die werken ook de ingreep voor de onthaalparking te realiseren. Het zou gaan om een dertigtal parkeerplaatsen. Ook dient nog een uitwinningsvergoeding en een wederbeleggingsbedrag betaald worden. Voor de sterke aangroei van KFC Doomkerke met meer jeugdploegen is deze aankoop een goede zaak.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier