Waregem Infosessies van stad floppen in Waregem: "Gruwelijk te laat"

De Waregemnaars liggen niet echt wakker van het lokale beleid. Ze vinden het blijkbaar niet interessant om zelf voorstellen te leveren of suggesties te doen die mee bijdragen aan de opmaak van het beleidsplan 2019-2025. Dat blijkt alvast uit de heel geringe opkomst van de vijf infosessies die vorige week op evenveel locaties zouden plaatsvinden. Die werden door gebrek aan belangstelling teruggeschroefd naar drie.

Torhout Torhoutse Open VLD neemt nieuwe start

Lag Open VLD een klein jaar geleden in Torhout nog op apegapen, dan is de partij nu weer springlevend. Vorige vrijdag werd een nieuw bestuur gevormd met Nathalie Mortelé als voorzitter. Tegelijkertijd had de heroprichting van de Torhoutse Jong VLD plaats met voorzitter Ilja Wostyn als drijvende kracht.

Brugge Gulden Spoor voor Niels Destadsbader

Het 11 Juli-Komitéé Brugge heeft aan de vooravond van de Vlaamse feestdag het Gulden Spoor voor Culturele uitstraling aan zanger Niels Destadsbader uitgereikt in het Brugse stadhuis. Senator Pol Van Den Driessche roept op 11 juli de Vlaamse voetbalploegen op om een deel van hun KBVB-lidgeld niet te betalen, omdat de nieuwe voorzitter geen Nederlands sprekt.

Knokke-Heist N-VA niet akkoord met verkoop Humorhal in Knokke-Heist aan sikh-gemeenschap

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft een akkoord: de Humorhal wordt verkocht aan de lokale sikh-gemeenschap. Daarmee komt een einde aan de discussie over de locatie waar de sikhs hun bijeenkomsten kunnen houden. Eerder kochten de sikhs een pand in een woonwijk in Heist, maar dat stootte op hevig protest van buurtbewoners. Oppositiepartij N-VA stelt zich vragen bij de verkoop.

Ichtegem Bestuur Ichtegem zet in op duurzame mobiliteit met interne fietscampagne

Onlangs kocht het gemeentebestuur van Ichtegem vier nieuwe elektrische fietsen en stelt ze ter beschikking van haar eigen personeel. Daarmee wil het gemeentebestuur haar werknemers aansporen, voor korte dienstverplaatsingen, de fiets te gebruiken in plaats van de auto. Na een eerste week ingebruikname blijkt het gemeentepersoneel enthousiast.

Ichtegem Schepencollege Ichtegem stelt beleidsplan voor

Het voltallige schepencollege stelde maandag 8 juli haar beleidsplan voor in de multifunctionele zaal De Klokkenput in Eernegem. Een 100-tal geïnteresseerden woonden de presentatie bij.

Wevelgem Gemeenteraad Wevelgem zwaait Chris en Bernard uit

Het was voor twee personen een heel speciale gemeenteraad afgelopen vrijdag. Schepen Bernard Galle (CD&V) en Chris Loosvelt (CD&V) nemen afscheid van de raad. Sander Deflo en Jessica Corty nemen hun plaats in.

Langemark-Poelkapelle Fedasil negeert schepencollege Poelkapelle

Fedasil wil uitbreiden met 132 bedden op de Vijfwegen, deelgemeente van Poelkapelle. In totaal zouden er dan 382 mensen verblijven. Het schepencollege verzet zich tegen die beslissing.

Gullegem Clubs Finlandia Gullegem staan nog steeds in de kou

Met de sluiting van Finlandia in Gullegem komen heel wat clubs op straat te staan. De schaatsclub Karelia en de ijshockeyclub 'The Jets' tellen samen al snel 200 leden. "Die hebben tot op heden nog geen nieuwe locatie waar ze hun hobby kunnen uitoefenen", zegt raadslid Jelle Stragier (Groen). "Hoe worden de clubs ondersteund in hun zoektocht?"

Wevelgem Gewestwegen worden overgedragen aan gemeente Wevelgem

Bij de aanleg van de autosnelwegen E403 en A19 in de jaren zeventig en tachtig werden een aantal landelijke wegen onderbroken. "De Vlaamse overheid heeft toen een aantal verbindingswegen aangelegd, zodat bepaalde woningen toegankelijk bleven", zegt schepen van Leefmilieu, Groenbeleid en Energie Stijn Tant (CD&V).

Kortrijk Het plotse afscheid dat er al lang zat aan te komen

Mieke Verhelle

Stefaan De Clerck, Christine Depuydt en Alain Cnudde nemen afscheid van de Kortrijkse gemeenteraad. Een vertrek dat er zat aan te komen, maar nu wel plots uit de lucht komt vallen. "We willen de kans bieden aan nieuwe mensen om zich met veel energie in te zetten in de lokale politiek", klinkt het bij de drie. Al is de vraag wie die nieuwe mensen zijn. En of zij het gat kunnen vullen dat de stemmenkanonnen in de lokale partij slaan.