Ardooie Jaar na verkiezingen in Ardooie nog steeds commotie rond Chantal Vande Vyvere

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hebben het voorbije jaar in Ardooie en Koolskamp voor heel wat commotie gezorgd. De N-VA verloor haar twee zetels, Samenplus moest ook een van haar vijf zetels inleveren en Groep 82 van Karlos Callens won er nog een zitje bij en heeft nu met vijftien zetels de absolute meerderheid. Maar dat Chantal Vande Vyvere niet opnieuw tot schepen werd verkozen in Groep 82 zorgde voor heel wat commotie tijdens dat eerste jaar van de nieuwe legislatuur.

Roeselare Kris Declercq géén kandidaat-voorzitter bij CD&V

Zijn naam werd de voorbije weken veelvuldig geciteerd als toekomstig nationaal voorzitter van CD&V, maar nu schept Kris Declercq zelf duidelijkheid. "Mijn focus ligt op het burgemeesterschap van Roeselare. Ik ben géén kandidaat."

Sint-Eloois-Winkel Boerenzoon Bart Dochy uit Ledegem staat aan het hoofd van commissie landbouw

De juiste man op de juiste plaats. Zo kan je de aanstelling van Bart Dochy als de nieuwe voorzitter van de commissie landbouw, visserij en plattelandsbeleid van de Vlaamse regering het best omschrijven. De CD&V'er is een onvervalste boerenzoon én runt tot op vandaag mee het landbouwbedrijf van zijn ouders. "Met de tractor een veld omploegen is ideaal om mijn hoofd even leeg te maken", zegt hij.

Oostende 18 burgemeesters raakten een jaar geleden niet herverkozen. KW peilde naar 'het leven na de sjerp'

Hannes Hosten

De gemeenteraadsverkiezingen liggen sinds 14 oktober alweer een jaar achter ons. Alle gemeenten kregen een nieuw bestuur en achttien burgemeesters konden op zoek naar een nieuwe job. Hoe zou hun nieuwe leven er intussen uitzien? Zijn ze in een zwart gat gevallen, of net opgelucht over een minder stressvol leven? Dag op dag één jaar na de stembusslag maakte de oud-burgemeester van Oostende nog een opvallende carrièreswitch bekend. Johan Vande Lanotte wordt 'senior legal counsel' in het kantoor van de bekende advocaat van Walter Van Steenbrugge in Gent. Hij zal zich er in het bijzonder bezighouden met mensenrechten.

Kortrijk Hoe het parlement een hondenhotel werd: Felix De Clerck maakt opmerkelijke carrièreswitch

Felix De Clerck (35), CD&V'er en zoon van voormalig Kortrijks burgemeester Stefaan De Clerck, heeft er een pittige tijd op zitten. Hij raakte vorig jaar verkozen in de Zwevegemse gemeenteraad, maar gaf dat zitje op om in zijn ouderlijke huis in Kortrijk te komen wonen. Een plek in het Vlaams Parlement was op 26 mei onhaalbaar, waardoor hij al een goed jaar werkloos is. Daarbovenop bleken zowel zijn mama als zijn jongste zoon ernstig ziek. Maar hij is er de man niet naar om zijn hoofd te laten hangen. Vandaag heeft hij een nieuw doel voor ogen: het openen van.... een hondenhotel.

Blankenberge Ivan De Clerck na het burgemeesterschap: "Ik blijf graag stoorzender spelen"

Ivan De Clerck verdween na de verkiezingsnederlaag van het politieke toneel en leidt vandaag, op zijn 60ste, een heel ander leven. Niet alleen leeft hij nu een stuk gezonder, er zijn ook 'de vijf c's' die hem bezighouden. En zijn vrouw komt regelmatig ter sprake. "Ik besef dat we het goed hebben samen."

Zulte Energiezuinige ledverlichting levert forse besparing op in Zulte

De openbare verlichting is een belangrijk thema tijdens de gemeenteraad van dinsdag 22 oktober. Door een samenwerking met distributienetbeheerder Fluvius doet de gemeente ook financieel een goede zaak. Ook de inhoud van een nieuwe softwaretoepassing zal ter goedkeuring voorgelegd worden.

Poperinge Nieuw appartementsblok gepland in Roesbrugge

Op maandag 21 oktober wordt de gemeenteraad bijeengeroepen voor de behandeling van een agenda met 36 punten. Niet minder dan 23 daarvan hebben betrekking op budgetwijzigingen en meerjarenplanningen van de kerkfabrieken. Meestal worden die samen behandeld. In Roesbrugge komen er drie woningen en een nieuw appartementsblok.

Wevelgem Levende dieren op braderie van Wevelgem krijgt politiek staartje

Dat er tijdens de braderie levende dieren werden opgevoerd om de mensen te vermaken, kon voor Groen niet door de beugel. Ganzen, kamelen en roofvogels horen daar niet thuis, is hun argument. Het gemeentebestuur lijkt hen daarin te volgen en zal een voorstel tot reglement opstellen voor het opvoeren van levende dieren als entertainment.