27-jarige Kasper Vandecasteele fractieleider sp.a Menen, Sofie Moerkerke naar Bijzonder Comité

Kasper Vandecasteele en Sofie Moerkerke. © GF
Redactie KW

Kasper Vandecasteele wordt in 2022 schepen in Menen en werd naar voren geschoven als de nieuwe kopman vansp.a Menen in de Meense gemeenteraad. Sofie Moerkerke zal namens sp.a in het Bijzonder Comité zetelen.

Hij is pas 27 en nu professioneel actief als dakwerker. Als nieuwe fractieleider in de gemeenteraad zetelt hij samen met de 2desp.a-youngster Oceân Vanderhispallie (19 jaar) en de ervaren Guy Blancke uit Rekkem-Lauwe.sp.a heeft vanaf 2 januari met Patrick Roose, Angelique Declercq en Herman Ponnet ook drie schepenen in het stadhuis.

“Men vertelde mij dat het 100 jaar geleden zal zijn dat socialist Robert Detaevernier op 27 jaar als jongste schepen in Menen startte. Ik vind het vooral belangrijk dat de stem van de jongeren gehoord zal worden in het stadhuis”, vertelt Kasper. “Als geboren en getogen Menenaar wil ik met veel enthousiasme meebouwen aan een stad waar alle talenten ingezet worden om er op vooruit te gaan.”

Sofie naar Bijzonder Comité

Sofie Moerkerke zal namens sp.a Menen in het nieuwe Bijzonder Comité voor de sociale dienst zetelen (het comité binnen de vroegere OCMW-raad dat individuele hulpvragen behandelt). De 42-jarige Sofie is gehuwd met Leslie Ramboer en woont in Lauwe. Sofie Moerkerke werkt als brugfiguur in het onderwijs voor basisschool De Drie Hofsteden waar ze met volle overgave inspanningen levert om kinderarmoede aan te pakken. Ze is tevens vrijwilligster bij voedselverdeelpunt De Vaart en werd vorig jaar nog gelauwerd door tv-programma Gert Last Year (Vier) voor haar werk in de armoedebestrijding. Je kon haar trouwens recent op de kerstmarkt van Kortrijk vinden met collega-vrijwilligers voor de verkoop van o.a. lekkere soep voor De Warmste Week.

Volgenssp.a Menen heeft Sofie het ideale profiel om de belangen van alle inwoners te behartigen in het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.