15.000 bedrukte kerstbekers tijdens kerstmarkt in Roeselare

Lien Vuylsteke (N-VA) hoopt dat de kerstmarkt en de andere kerstlocaties in Roeselare een feest worden. De stad neemt alvast 15.000 bedrukte kerstbekers in gebruik en zorgt ook voor extra toezicht.

© STEFAAN BEEL

Met de kerstperiode in het verschiet zullen een pak mensen zich weer naar het stadscentrum van Roeselare begeven om er van de gezellige sfeer te genieten. “Maar dit moet voor iedereen een leuke periode zijn. Zowel voor de Roeselarenaar als voor iedere bezoeker”, zegt Lien Vuylsteke (N-VA). “Ik twijfel er niet aan dat we met zijn allen duimen voor een veilig verloop van de kerstperiode.”

De organisatie van de kerstmarkt, die in handen ligt van Shopping & Centrum Roeselare, kiest dit jaar voor een nieuw concept. “Er zullen slechts zes chalets zijn die al niet niet in Roeselaarse handen liggen. We worden immers met een nieuw fenomeen geconfronteerd: de uitbating gebeurt niet langer door louter Roeselaarse ondernemers. Daarenboven zou de prijs de voorbije jaren vertienvoudigd zijn voor een chalet. Hierdoor vonden enkele mensen, die al meerdere keren op de kerstmarkt aan de slag waren, het niet langer de moeite om er hun tenten op te trekken.”

“Ze bleven als ondernemers echter niet bij de pakken zitten en starten een nieuw initiatief los van de kerstmarkt. Dit zorgt, naast een hopelijk geslaagde kerstperiode, echter voor heel wat bewegingen te voet van de ene feestlocatie naar de andere. Daarnaast moeten alle feestvierders – die nu van verschillende locaties zullen komen – ook veilig thuis geraken. Hoe zal de stad hiermee omgaan? Welke maatregelen worden genomen om de veiligheidsrisico’s en overlast tot een minimum te beperken?”

Burgemeester Kris Declercq (CD&V) looft de nieuwe initiatieven in de stad. “Zowel Mutcha Bar als Schatzi Bar zijn aanwinsten”, zegt hij. “Ik wil wel benadrukken dat de prijzen op de kerstmarkt gelijk zijn gebleven. En veel goedkoper zijn in vergelijking met andere kerstmarkten. We vinden het wel belangrijk dat verenigingen nog op de kerstmarkt nog hun ding kunnen doen. Dat kunnen ze op zondag 16 en 23 december doen.”

Wat veiligheid betreft, neemt de stad al maatregelen. “We werken met 15.000 bedrukte kerstbekers en we voorzien extra toezicht tijdens het einde van de examens en kijken toe op het sluitingsuur. Ook sterke dranken vanaf 35 graden zijn verboden en onze openbare bewakingscamera’s monitoren uiteraard de kerstmarkt zelf.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.