Politie labelt gratis uw waardevolle toestellen

Redactie KW

Inwoners van de politiezone Midow (Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Wielsbeke en Ingemunster) kunnen een aantal waardevolle voorwerpen gratis laten markeren. In het hoofdgebouw van de politie in Oostrozebeke kunnen ze labels laten plaatsen op hun laptops, flatscreens en andere waardevolle toestellen.

Zoals fietsgravering

De politiezone heeft daarvoor twee handimarkprinters gekocht. Hiermee kunnen labels aangemaakt worden waarop het rijksregisternummer vermeld staat. Het systeem is vergelijkbaar met de fietsgravering. Het merken van de voorwerpen moet de politie in staat stellen om teruggevonden geregistreerde zaken terug te geven aan de eigenaar. Het politiecollege besliste dat er 5 labels per gezin en 1 per inwonend kind gratis worden verstrekt. Bijkomende labels kosten 0,5 euro.

Waarom doen?

De labels zijn moeilijk verwijderbaar. Het aangebracht rijksregisternummer verwijst onmiddellijk naar de eigenaar van het toestel , zelfs indien de diefstal nog niet aangegeven is. En voor een inbreker of heler zijn gemerkte voorwerpen minder aantrekkelijk.

(BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.