Pol Van Den Driessche doet boekje open over de prinsen

Redactie KW

Sedert 1 januari is Pol Van Den Driessche (opnieuw) aan de slag bij VTM. De verkiezingen van juni 2010 schopten zijn politieke droom aan diggelen. De voorbije maanden kon hij zich volop wijden aan die andere passie van hem: schrijven. Met Moord in de Senaat kreeg hij de smaak om thrillers te schrijven helemaal te pakken. Dat er nu een opvolger in de boekhandel ligt, hoeft dan ook niet te verwonderen.

„Elke gelijkenis met bestaande personen en gebeurtenissen berust op louter toeval”, lacht Pol Van Den Driessche. Maar wie de Brugse ex-politicus en journalist kent, weet beter…Mysterie in Laken is – in tegenstelling tot wat de titel misschien doet vermoeden – geen politieke thriller. „Vorige keer vormden het parlement en de Warande het decor, nu spelen twee andere toplocaties een hoofdrol: het kasteel van Laken, waarvan de oprijlaan bijna dagelijks in beeld is en de basiliek van Koekelberg.”

Kerk en paleis

Het verhaal gaat over het paleis en de kerk, twee instituten die de laatste tijd aan macht inboeten. „Het gaat om twee verhalen die schijnbaar naast elkaar lopen, maar toch in elkaar vervlochten zijn. Kerk en paleis hadden dan toch iets met elkaar te maken”, lacht Pol fijntjes. In zijn tweede thriller balanceert Pol Van Den Driessche voortdurend op de grens tussen fictie en werkelijkheid. „Voor alle duidelijkheid: het gaat om een verzonnen verhaal. Noem het een docuroman met thrillerelementen. De prinsen lijken herkenbaar en toch weer niet. En de lezer zal zich voortdurend afvragen wat waar is en wat niet”, voorspelt de auteur.

(DD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.