Poelkapelle eert Franse vliegheld met Guynemerpaviljoen

Redactie KW

Poelkapelle wil de Franse vliegheld Georges Guynemer een extra eresaluut geven. Met het Guynemerpaviljoen wil men nog meer toeristen naar Poelkapelle lokken.

Poelkapelle, waar de Franse piloot verdween op 11 september 1917, is doordrongen van deze belangrijke oorlogsfiguur. Verschillende plaatsen en verenigingen zijn naar hem genoemd. Binnenkort wordt hieraan een verlengstuk gebreid onder de vorm van een Guynemerpaviljoen.

Het tweedelige gebouw wordt enerzijds een exporuimte en anderzijds tekent ‘Chocolat Nanna’ voor snoepjes in de etalage. “Vooral bij de Fransen ligt de naam Georges Guynemer gevoelig en is het een begrip geworden. Juist daarom draagt de luchtmachtbasis in Salon de Provence, waar de piloten opgeleid worden, dezelfde leuze als die van Georges Guynemer: Faire Face”, vertelde toerismecoördinator Jo Lottegier.

Schepen Marleen Soete noemde het project een geslaagde publiek-private samenwerking. Ze voegde er aan toe dat er ook een nieuwe subsidieaanvraag in de pijplijn zit. Architect Patrick Devoogdt legde uit hoe het paviljoen er zal uitzien met exporuimtes en een vergaderzaal, het ophangen van de replica en de chocolade die zijn echtgenote An Parrein via ‘Chocolat Nanny’ aan de bezoekers zal presenteren.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.