Plotse dood studente en Groen-kandidate Shana Lazou uit Waregem roept vraagtekens op

Redactie KW

Er is nog steeds geen uitsluitsel over de plotse dood van Shana Lazou uit Waregem. De 23-jarige studente psychologie werd levenloos aangetroffen in een tentje op een vakantiedomein in het Ardens dorpje Stoumont. Het parket van Verviers beschouwt haar dood voorlopig als een verdacht overlijden.

Shana Lazou zou binnenkort haar stage aanvangen en zich daarnaast als Groen!-kandidate in Waregem in de kiesstrijd werpen. Intussen trok ze er samen met haar tien jaar oudere vriend nog een weekendje tussenuit in de Ardennen.

Lijkschouwing

Maandag werd Shana Lazou dood aangetroffen in hun tent. Haar vriend was bewusteloos en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Het parket van Verviers laat zich in met de zaak. Er is een onderzoek geopend. De lijkschouwing is bevolen.

Gasbrander

In de tent werd een open gedraaide gasbrander gevonden. Liep het in nacht van zondag op maandag fout met het toestel? Het gerecht houdt rekening met drie pistes. Werd de gasbrander aangewend voor een dubbele zelfmoord, die Shana fataal werd, haar vriend nipt niet.

Is de doodsoorzaak accidenteel en werd het koppel bevangen door CO-vergiftiging door opstapeling van rookgassen? Ten slotte is kwaad opzet niet uitgesloten. De lijkschouwing moet uitsluitsel brengen.

De ouders van het slachtoffer hechten geen geloof aan de hypothese van zelfdoding.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.