Plannen voor recreatief pad langs de Heulebeek tussen Passendale en Ledegem

Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen koestert plannen voor de aanleg van een recreatief wandelpad lang de oevers van de Heulebeek, dat de Stroroute en de Kezelbergroute met elkaar zou verbinden. Dat werd door gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) op de jongste provincieraad bevestigd, al voegde hij er dadelijk aan toe dat het nog maar om een denkpiste gaat.

De gedeputeerde stelde in zijn antwoord aan provincieraadslid Piet Vandermersch (Open VLD) dat de provincie sowieso al eigenaar is van een strook op de oever van de beek, die zij ook in beheer heeft. “We zijn momenteel wat denkoefeningen aan het maken, maar er ligt nog niks concreet vast en een eventuele uitvoering zal zeker niet voor morgen zijn”.

Het idee is anders wel origineel : het nieuwe pad zou zowat de hele bovenloop van de beek volgen : van de bron op de Tyne Cothoek in Passendale tot het centrum van Ledegem. Een afwisselend bochtig landelijk parcours dat door licht golvend terrein snijdt en ook het centrum van Dadizele aandoet, dat moét recreatieve mogelijkheden bieden. (JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten