Plan Nieuw Kortrijk zwaar onder vuur genomen

Redactie KW

Op de gemeenteraad in Kortrijk stelde het stadsbestuur zijn Plan Nieuw Kortrijk voor. Daarna was het de beurt aan de oppositiepartijen om hun mening te geven en die was niet mals.

“Een feel goodverhaal, met meer dan knap fotowerk”, zo omschrijft CD&V-fractieleider Hannelore Vanhoenacker het Plan Nieuw Kortrijk. “De grote prestigeprojecten, u kon die de vorige legislatuur niet smaken, maar gaan toch door: het station, de nieuwe Leie… Waar zal u bovendien die 900 miljoen euro vandaan halen? Zonder 1 euro belastingverhoging?”

Ook Bart Caron, fractieleider van Groen, stelde zich vragen. “Beleid maak je niet via de polls. Trouwens, we hebben de indruk dat de Kortrijkzanen wel mogen spreken, maar dat het bestuur selectief luistert.” Caron hekelde ook het “ontgoochelende hoofdstuk cultuur, jeugd en sport” en hoopt naar eigen zeggen dat het cultuurbeleid niet even tijdelijk en vergankelijk zal zijn als het aangekondigde evenementenbeleid.

Maarten Seynhaeve, fractieleider van Vlaams Belang, kaartte tot slot de onduidelijkheid over het veiligheidsbeleid aan. “Er wordt niet gesproken over een integraal en geïntegreerd lokaal veiligheidsplan, waarrond haast alle centrumsteden van Vlaanderen hun veiligheidsbeleid uitbouwen.” (AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.