Picanol uit Ieper veegt zwak voorjaar 2012 weg met recordsemester

Redactie KW

De Ieperse weefmachinebouwer boekte “de beste halfjaarresultaten uit de geschiedenis” van het bedrijf, zegt Picanol-woordvoerder Frederic Dryhoel.

Picanol sloot de eerste jaarhelft af met een omzet van 304 miljoen euro, 39 procent meer in vergelijking met het zwakkere eerste semester van 2012. De winst ging twee derde hoger tot 42 miljoen euro. “In de eerste jaarhelft kende de divisie Weaving Machines wereldwijd een aanhoudend hoge vraag naar Picanol-weefmachines, waarbij de groep sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen”, zegt het bedrijf. “Ook de divisie Industries kende een sterke eerste jaarhelft, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor andere klanten.”

De weefmachinebouwer is ook positief gestemd voor het tweede semester. Het goed gevulde orderboek moet leiden tot “een lichte omzetstijging in vergelijking met de sterkere tweede jaarhelft van 2012”. In de vestiging in Ieper wordt nog eens 5,5 miljoen euro geïnvesteerd, voor nieuwe CNC-machines. Dat zijn computergestuurde werktuigmachines, zo legt de woordvoerder uit. Begin dit jaar werd al een investering van 12 miljoen euro in Ieper goedgekeurd. Dat geld is bestemd voor onder meer de bouw van een nieuwe proefdraaizone voor weefmachines en een nieuw trainingscentrum.

Picanol, met hoofdzetel in Ieper, stelt wereldwijd bijna 2.000 mensen tewerk.

(Belga/BS)

Picanol uit Ieper veegt zwak voorjaar 2012 weg met recordsemester

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier