Philips sluit samenwerking voor televisies

Redactie KW

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips gaat zijn televisie-activiteiten uitbesteden aan een joint venture die het bedrijf sluit met TPV Technology. Onlangs al raakte bekend dat Philips een nieuwe locatie zoekt voor haar onderzoekscentrum, dat nu nog in Brugge is.

Philips krijgt 30 procent van het samenwerkingsverband in handen, TPV krijgt de rest. De televisie-activiteiten waren voor Philips al langere tijd verliesgevend. In het eerste kwartaal van dit jaar was er een verlies van 106 miljoen euro.

Het Philips-merk komt in handen van de joint-venture. Zo wil het bedrijf een deel van het financiële risico uitbesteden en tegelijkertijd de merknaam op televisies behouden.

Philips heeft een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor televisies in Brugge. De elektronicaproducent zette onlangs het huurcontract voor die Brugse site stop en is op zoek naar een nieuwe locatie op de as Brugge-Brussel. In het Brugse centrum werken driehonderd medewerkers van elf nationaliteiten en een zeventigtal externen.

(BELGA/JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.