Pharma Belgium sluit vestiging Oostende

Redactie KW

Farmadistributeur Pharma Belgium gaat de vestiging in Oostende sluiten. De activiteiten worden overgeheveld naar de vestiging in Gent. De 31 werknemers kunnen in Gent aan de slag, zo deelt het bedrijf vrijdag mee in een persmededeling.

Pharma Belgium zegt de beslissing genomen te hebben “om het concurrentievermogen te vrijwaren”. De farmadistributeur wijst op de marktevolutie waarbij er een opmars is van grote distributiecentra.

“De apotheken kiezen in de eerste plaats voor een groothandel met een uitgebreid assortiment. De Oostendse vestiging voldoet niet langer aan de verwachtingen van de klanten.” Ook deelt het bedrijf mee dat de vestiging in Oostende dit jaar naar verwachting ongeveer 41 miljoen euro omzet zal realiseren, “met een bedrijfsresultaat in vrije val dicht bij 0”.

“Er staan niet meteen jobs op de tocht”, klopt het bedrijf zich op de borst. “Het voltallige personeel van de vestiging van Oostende kan het team van Gent vervoegen.”

Pharma Belgium telt 409 medewerkers en heeft naast Oostende en Gent nog vier vestigingen in het land: Antwerpen, Brussel, Luik en Houdeng.

(Belga)

Pharma Belgium sluit vestiging Oostende

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.