Peeters spreekt op Ijzerbedevaart niet over andere regeringen

Redactie KW

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) wil zich niet uitspreken over de legitimiteit van de federale regering. Peeters was zondag aanwezig op de IJzerbedevaart. Comitévoorzitter Walter Baeten stelde daar dat de federale regering democratisch niet aanvaard kan worden en dat enkel de Vlaamse regering een “legitieme regering” is.

“Als minister-president van Vlaanderen is het niet aan mij om over andere regeringen te spreken”, zei Peeters. Hij onthoudt uit de toespraak van het IJzerbedevaartcomité vooral dat de Vlaamse regering nu een belangrijke regering is. “En die belangrijkheid kan volgens mij, voor wat bevoegdheden betreft, in de toekomst alleen maar toenemen. Daar ben ik meer dan ooit van overtuigd”, zei Peeters.

De minister-president is het wel eens met de stelling dat Vlaanderen Brussel niet mag loslaten. Hij wijst erop dat dat ook zo in het Vlaams regeerakkoord staat.

Naast Peeters waren vooral politici van N-VA en CD&V aanwezig, onder wie N-VA-minister Philippe Muyters, voor wie het zijn eerste
IJzerbedevaart was. N-VA-voorzitter Bart De Wever was er niet,
N-VA-minister Geert Bourgeois evenmin. Gewezen minister Bert Anciaux was er wel, net als SLP-voorzitter Geert Lambert. Van Lijst Dedecker werd Vlaams parlementslid Boudewijn Bouckaert opgemerkt.. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.