Paviljoen Toyo Ito wordt grondig gerenoveerd

Redactie KW

De plannen voor de renovatie van het paviljoen van Toyo Ito op de Burg in Brugge zijn bekend. Het paviljoen is sinds twee jaar beschermd, maar is door de jaren heen in verval geraakt. Het krijgt nu een grondige renovatie die 400.000 euro zal kosten.

Pomp

Schepen Hilde Decleer: “Er komen een paar wijzigingen. Er komt water, maar de brug zal er twee centimeter boven staan. En in plaats van witte komen er glazen keien. En een pomp zal voor doorstroming van het water zorgen zodat het glas en de keien niet groen worden.”

In ere hersteld

Er komt dus opnieuw water in het paviljoen. Daarmee wordt het oorspronkelijk idee van de Japanse architect in eer hersteld. De zijkanten van het paviljoen komen in gelaagd glas. Dat moet het beschermen tegen graffiti. De Vlaamse overheid moet de plannen wel nog goedkeuren. Pas daarna kunnen de werken starten. Het paviljoen was één van de uithangborden van Brugge als culturele hoofdstad in 2002.

(BJ/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.