Patrick Raes uit Rumbeke is Belgisch, Europees en wereldkampioen veldrijden (in de LRC)

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Patrick Raes uit de Kortrijksestraat is Belgisch, wereld- en Europees kampioen veldrijden, bij de nevenbonden.

Patrick Raes heeft al heel wat sportieve watertjes doorsparteld. “Ik ben als jonge knaap begonnen met motorcross. Ik was best goed en won ook heel wat titels. Een fijne tijd maar ook fysiek heel erg zwaar. Ik heb heel wat breuken en andere letsels opgelopen”, vertelt Patrick.

Uiteindelijk besloot Patrick om in competitie te fietsen bij de nevenbonden. “In het begin wou ik vooral uitrijden, later ging ik ook daar resoluut voor de overwinning. Omdat ik in de winter niet wou stoppen, koos ik om aan cyclocross te doen. Mijn eerste wedstrijd was in Bikschote en ik herinner me nog goed hoe ik daar al meteen gedubbeld werd. Gelukkig kwam daar al snel beterschap in. Na tien koersen kon ik al mee met de besten. Ik besloot uiteindelijk om me volop op het cyclocross toe te leggen in de nevenbonden, de LRC om precies te zijn.”

Drieluik

Patrick Raes rijdt momenteel voor het Tomabel Cycling Team. Hij kwam dit seizoen voor het eerst aan de start in de categorie 45 tot 55 jaar. “Dit jaar kon ik eindelijk een pechvrij seizoen rijden en dat toonde zich ook in de resultaten. Ik haalde zestien overwinningen, eindigde twaalf keer als tweede en fietste nog een aantal andere mooie ereplaatsen bij elkaar. Daarnaast ben ik Belgisch kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen, won ik de superprestige, het eindklassement en ook m’n eigen cross heb ik voor het eerst gewonnen. Die organiseer ik jaarlijks samen met m’n vrouw op Schiervelde. Een prachtseizoen waarmee ik de lat enorm hoog gelegd heb. Beter doen zal moeilijk zijn maar we gaan ervoor.”

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.