Paterskerk in Izegem gaat tegen de vlakte

Een beeld van de afbraak van het klooster van de Paters Kapucijnen in 2012. Nu gaat ook de aanpalende Paterskerk tegen de vlakte. © Ten Mandere
Philippe Verhaest

Binnenkort wordt de Paterskerk in Izegem afgebroken. Het historische gebouw moet plaats ruimen voor een nog niet exact bepaald bouwproject.

De 115 jaar oude Paterskerk, die in september 2014 definitief sloot, verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld in Izegem. Op vraag van de Paters Kapucijnen heeft het rusthuis ‘t Pandje een sloopvergunning aangevraagd. In de plaats komt er een bouwproject, maar daar zijn nog geen details over bekend. ‘t Pandje onderzoekt wel de mogelijkheid om uit te breiden, maar heeft nog geen concrete plannen.

Het hoofdbestuur van de Paters Kapucijnen had aanvankelijk plannen om de kerk te verkopen, maar nu gaat ze dus tegen de vlakte. De kerk in haar huidige vorm verkopen zou geen makkelijke opdracht geweest zijn, klinkt het bij het hoofdbestuur in Antwerpen. De gronden op zich zullen veel makkelijker aan de man kunnen gebracht worden.

Met de sloop van de Paterskerk verdwijnt opnieuw een stukje geschiedenis uit Izegem. In 2012 al ging het voormalige klooster naast de kerk tegen de vlakte. Het openbaar onderzoek van de sloopvergunning loopt tot en met 14 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier