Pastorie Ramskapelle krijgt toeristische functie

Redactie KW

De pastorie van het Nieuwpoortse dorpje Ramskapelle zal een toeristisch-recreatieve functie krijgen. Het stadsbestuur zal bij de bewoners peilen naar voorstellen voor een mogelijke invulling.

Tijdens het werkbezoek aan Nieuwpoort van minister Geert Bourgeois werd o.a. de herinrichting besproken van de pastorie van Ramskapelle. Op voorstel van de minister zou naar volgend jaar toe een subsidieaanvraag worden ingediend als toeristisch-recreatief project. Het stadsbestuur zal bij de bewoners peilen naar voorstellen tot mogelijke invulling.

De Villa Hurlebise zal dan weer worden ingericht als nieuw kantoor voor toerisme. De gemeenteraad zal in maart hiervoor een architect aanduiden. De minister stelde voor om een subsidie aan te vragen als toeristisch/recreatief project in 2012.

Tenslotte werd ook het project Ganzenpoot besproken. De bouw van een bezoekerscentrum op deze site moet het nieuw visitekaartje van Nieuwpoort worden De tien ingzonden ontwerpen worden op 16 maart beoordeeld. Dit centrum moet midden 2013 klaar zijn. Voor dit project werd eerder al 1,426.000 euro toegekend als strategisch project in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 4 maart 2011.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.