Passagiers bij dodelijk ongeval staan terecht voor schuldig verzuim

Redactie KW

De drie passagiers van de wagen die in november 2009 betrokken was bij een dodelijk ongeval in Torhout zijn woensdagmorgen voor de rechter in Brugge verschenen. Ze worden alle drie beschuldigd van schuldig verzuim. De familie van het slachtoffer, de 18-jarige Kelly Mortier, eist een morele schadevergoeding.

Volgens de familie wisten de drie inzittenden goed wat er gebeurd was toen Mortier aangereden werd. Het feit dat geen van hen zijn verantwoordelijkheid opnam en de hulpdiensten verwittigde, is voor de familie het bewijs dat ze schuldig zijn aan schuldig verzuim. Het openbaar ministerie trad hen bij en benadrukte nog eens dat de drie geen initiatief toonden om hulp te sturen of te verlenen.

De advocaten van de beklaagden haalden aan dat het al dan niet verwittigen van de hulpdiensten door hun cliënten geen invloed meer gehad zou hebben op het dodelijk ongeval. De rechter deed dit echter af als excuses en wees hen er op dat dit een kwestie van burgerplicht en verantwoordelijkheidsgevoel is. De advocaten opperden om hun cliënten een werkstraf op te leggen.

(BELGA/ld)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.