Pas vernieuwde Broeltorens voortaan ook op Google Streetview

Redactie KW

Sinds augustus kon je virtueel al een bezoekje brengen aan het stadhuis in Kortrijk en nu maakt de stad ook een tweede gebouw digitaal toegankelijk.

Voortaan hoef je het huis niet meer uit als je het interieur van de vernieuwde Broeltorens wil zien. Trappen omhoog klauteren, hoeft evenmin. Met Google Streetview kan je gemakkelijk van de ene verdieping naar de andere door simpelweg op de cijfertjes links bovenaan het beeld te klikken.

“Eerste contact meer en meer digitaal”

“Ik ben ervan overtuigd dat de gerestaureerde Broeltorens heel wat virtuele bezoekers zullen lokken”, aldus schepen van Facility Koen Byttebier. Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne is lovend: “Het eerste contact van bezoekers met onze stad gebeurt meer en meer digitaal. Daarom willen we ons digitaal visitekaartje verbeteren. Dit is nog maar de eerste stap. We lanceren vanaf vandaag een online poll voor alle Kortrijkzanen. Zij beslissen mee welk ander gebouw ze via Google Streetview willen bekijken. Volgende locaties staan in het lijstje: K in Kortrijk, de Budafabriek, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en Gravenkapel, of een gebouw dat de Kortrijkzanen zelf suggereren.”

Het interieur van het stadhuis Kortrijk is online te bekijken op: http://bit.ly/1eOuae9. De broeltorens virtueel doorwandelen kan via: www.kortrijk.be/googlestreetview. Je stem uitbrengen kan via datzelfde adres.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.