Parlement beslist straks over onschendbaarheid Dedecker

Redactie KW

Het federaal parlement beslist straks wellicht om de parlementaire onschendbaarheid van Jean-Marie Dedecker uit Middelkerke op te heffen.

Dat opent de weg naar een veroordeling wegens schriftvervalsing. Dedecker liet een privédetective onderzoeken wat de rol was van Karel De Gucht, in de verkoop van het gerechtsgebouw van Veurne. Het contract daarvoor liet hij pas later opstellen, op vroegere datum. Dat geeft hij ook toe, maar strafbaar was het niet, zegt Dedecker. “Dat was de bevestiging van een mondelinge overeenkomst die al betaald en uitgevoerd was. En mijn advocaat zei toen, dat is geen enkel probleem.Het is totaal onmogelijk dat je daarvoor veroordeeld wordt. Voor medewerking aan Valsheid in Geschrifte kan je veroordeeld worden als je een voordeel hebt gehaald. En dat heb ik zeker niet, integendeel.

Kleine garnaal

Dedecker maakt zich dus sterkt dat hij geen veroordeling oploopt. Als het toch zover komt, gaat hij in zeker in beroep. Een veroordeling zou zo goed als zeker het einde betekenen van zijn politieke carrière. Dedecker spreekt van een politieke afrekening.”Het feit is dat ik een politieke daad gesteld heb. En daarvoor kan men een politiek mandaat niet opheffen. Maar als de grote politieke partijen dat beslissen dan kan ik daar niets aan doen. Ik ben maar een kleine garnaal”, zegt Dedecker.

Parlement beslist straks over onschendbaarheid Dedecker

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.