Parking Kursaal Oostende verkocht aan Veurnse groep Castelein

Redactie KW

(UPDATE) Het AG Stadsvernieuwing Oostende (AGSO) heeft de ondergrondse parking van de Kursaal verkocht aan de Veurnse verhuis- en opslaggroep Castelein. Dat maakt schepen en AGSO-voorzitter Bart Bronders bekend.

De firma Castelein kocht de parking onder het Monacoplein voor 9,6 miljoen euro. ‘Er waren 14 kandidaten, maar de hoogste bieder heeft het gehaald. De raad van bestuur van het AGSO keurde dinsdagavond de verkoop goed’, aldus Bronders.

Momenteel doet de nv EKO, de beheerder van het Kursaalgebouw, de uitbating van de parking. In de praktijk besteedt EKO die opdracht uit aan de firma Q-Park. ‘De nieuwe eigenaar kan met dezelfde firma in zee gaan voor de uitbating, maar moet dat niet’, legt Bronders uit.

‘Wel is vastgelegd dat de parking een rotatieparking moet blijven. Maximum 325 parkeerplaatsen of 15% van het totale aantal mag aan abonnementen besteed worden. De vzw Kursaal, die de Kursaal uitbaat, krijgt jaarlijks 1.000 gratis uitrijticketten en er zijn kortingafspraken als de vzw Kursaal tickets voor een hele groep wil kopen.’

De verkoop van de parking kadert in de financiële problematiek van de Kursaal, die ook moederbedrijf AGSO in de financiële problemen bracht. ‘Met deze opbrengst kan AGSO de komende jaren overbruggen’, zegt Bronders. ‘Tot 2014 moeten we nu financieel safe zitten. Tegen dan moet de verkoop van de Hotelschoolsite tot een definitieve oplossing leiden.’

(HH)

Parking Kursaal Oostende verkocht aan Veurnse groep Castelein

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.