Parket wil Rumbeekse voetballer wegens verkrachting cafébazin voor de rechtbank

Redactie KW

Voor het Ieperse parket moet een leraar, tevens non-actief voetballer, uit Rumbeke zich wegens verkrachting van een cafébazin voor de correctionele rechtbank verantwoorden.

Het dossier van de 32-jarige Rumbekenaar is rond. Het parket vraagt de verwijzing naar de rechtbank wegens verkrachting en woonstschennis. De raadkamer in Ieper zou deze ochtend beslissen om de man al of niet te verwijzen. Zijn advocaat verkreeg uitstel. De raadkamer hakt op 29 november de knoop door.

De feiten dateren van de nacht van 29 op 30 november vorig jaar. De Rumbekenaar drong via het kelder een herberg in Vlamertinge binnen. Hij vergreep zich aan de alleenstaande, 32-jarige bazin, die in de sofa lag te slapen.

Voorhechtenis

Het slachtoffer legde pas maanden later klacht neer. Er volgde een onderzoek. De indringer werd op 17 april van dit jaar van zijn vrijheid beroofd en bleef tot eind mei in voorhechtenis.

De herbergierster stelt zich burgerlijke partij wegens ongewenste sex. De Rumbekenaar probeerde dit seizoen aan de bak te komen bij SV Wevelgem City. Dat lukte niet wegens meningsverschil met voorzitter.

(JPT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.