Parket tast in het duister over oorzaak dodelijk ongeval met vrouw uit Knokke

Redactie KW

Het Gentse parket heeft een deskundige aangesteld die de oorzaak van het ongeval van zaterdagavond in Maldegem moet onderzoeken. Daarbij kwam een 56-jarige vrouw om het leven. Het parket tast naar eigen zeggen in het duister waarom de auto van de weg is geraakt.

Het ongeval deed zich voor omstreeks 21.35 uur op de N49, de expressweg richting Antwerpen, ter hoogte van Maldegem. Een koppel reed er met hun oldtimer Opel MG cabrio in de richting van Antwerpen. Tussen het kruispunt van de Koning Albertlaan en de Vakebuurtstraat, een recht stuk, raakte het voertuig van het rechtse rijvak.

De auto ging enkele malen over de kop en kwam uiteindelijk tot stilstand op z’n dak in een diepe gracht. De oldtimer cabrio had enkel een soepel doek als dak en ook geen gordels. De vrouwelijke inzittende, een vrouw van 56 jaar uit Knokke, werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse. De andere inzittende, een 67-jarige man uit Antwerpen, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge. Zondagochtend was zijn toestand gestabiliseerd.

Volgens getuigen zigzagde de wagen een klein beetje maar niet veel. De man die aan het stuur van de wagen zat, werd gezien zijn toestand niet gecontroleerd op alcohol. Er werden ook geen remsporen waargenomen, waardoor het parket nog geen enkel vermoeden heeft waarom de auto plots van de weg is geraakt. Het rijbewijs van de man werd niet ingetrokken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.