Parkeerschijf in de bus

Redactie KW

Vanaf 1 januari 2011 wordt in grote delen van het centrum van Diksmuide een blauwe zone ingevoerd. Eerst volgt er nog een sensibiliseringsperiode, daarna start Vinci Park met de controles. Dat was te horen in de gemeenteraad van maandagavond 20 december.

Bij de invoering van de blauwe zone in een aantal centrumstraten in Diksmuide wordt ook een sensibiliseringscampagne gevoerd. Zo zullen de inwoners in hun bus een brief met uitleg én een parkeerschijf krijgen.

Voor de controles op de naleving van de blauwe zone waren er vijf kandidaten. Diksmuide koos uiteindelijk voor Vinci Park. De stad en Vinci Park zullen de blauwe zone na een bepaalde tijd evalueren en eventueel bijsturen.

Op de Grote Markt komt er zone voor tijdelijk parkeren, met uitzondering van het deel voor het stadhuis en de omgeving rond het plateau rond het standbeeld, dat momenteel niet als parkeerzone wordt gebruikt. Ook op het plein tussen de De Breyne Peellaertstraat en de Stationsstraat wordt een dergelijke zone ingevoerd.

Ook in de volgende straten zal een parkeerschijf moeten worden gebruikt: de Admiraal Ronarchstraat, vanaf de Grote Markt tot aan de Maria Doolaeghestraat, (onpare huisnummers); de Koning Albertstraat, vanaf de Maria Doolaeghestraat tot aan de Grote Markt, (pare huisnummers); de Generaal Baron Jacquesstraat, vanaf de IJzerlaan tot aan de Grote Markt (pare huisnummers); de IJzerlaan vanaf de Vaartstraat tot aan het huisnummer 75/01, (onpare huisnummers); de Bortierlaan vanaf de Stationsstraat tot aan de Maria Doolaeghestraat aan de kant van de huisnummers 1 tot en met 14; de Maria Doolaeghestraat vanaf de Rozemarijnstraat tot aan de Fusilierstraat, (pare nummers) vanaf 18 tot 24; de Kiekenstraat vanaf de Grote Markt tot aan de Vismarkt, (onpare huisnummers) en vanaf de Wilgendijk tot aan de Stovestraat (pare huisnummers) en de Stationsstraat tot aan de Lange Veldstraat, (pare huisnummers).

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 24 december 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier