Parkeerplaatsen in Veldstraat werden gehalveerd en nadien weer opengesteld

Redactie KW

Verwondering bij de bewoners van de Veldstraat toen er vorige week parkeerverbodsborden geplaatst werden. “Onaangekondigd en zonder inspraak van de bewoners”, aldus Bjorn Justin van Lijst Dedecker. Afgelopen woensdag, 4 maart, werden de borden weer afgedekt en eind maart is er een hoorzitting met de buurtbewoners.

“Het parkeren aan beide straatkanten had een verkeersvertragend effect. Na de verbreding van de Veldstraat stelden we vast dat deze maatregel bij enkele roekeloze chauffeurs en vrachtwagenbestuurders die daar niks te zoeken hadden, niet bleek aan te slaan. Het gevolg was dat er enkele autospiegels sneuvelden.”

Woensdag werden de drie verkeersborden alweer afgedekt. “Een correcte beslissing”, vindt Justin. “Er is nooit een gemeenteraadsbeslissing rond deze materie geweest en ik vind het ook positief dat het gemeentebestuur nu toegeeft dat ze fout gehandeld hebben.”

Op donderdag 26 maart belegt de gemeente een hoorzitting met de betrokken buurtbewoners. “Toe te juichen”, aldus Justin. “Door eerst de bewoners te raadplegen zullen we tot de beste oplossing komen. Het is alleen jammer dat we niet éérst geraadpleegd werden. Ondertussen staan die borden er wel, toch nutteloze kosten.”

Burgemeester Daniël Vanpoucke (CD&V) geeft toe dat de borden iets te snel geplaatst werden. “Die hele situatie berust op een misverstand. We hebben gewoon het advies van de politie gevolgd, maar willen nu eerst de mening van de buurtbewoners – toch de onmiddellijke betrokkenen – horen.” (LB – PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 6 maart 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.