Palingvissers voelen zich gediscrimineerd ten opzichte van karpervissers

Heel wat palingvissers, onder wie de 20-jarige Dieter Kinoo uit Heuvelland, voelen zich gediscrimineerd ten opzichte van de karpervissers. “Blijkbaar is niet iedereen gelijk voor de wet”, zegt Dieter.

Dieter Kinoo is al zes jaar lang een fervent palingvisser maar is niet te spreken over het nieuwe visreglement. “Dat bevoordeelt de karpervissers ten opzichte van de palingvissers en ik weet daar echt de reden niet voor”, vertelt hij. “Iemand die op karpers vist mag de hele nacht vissen terwijl een palingvisser maar twee uur voor zonsopgang en twee uur na zonsondergang zijn hobby mag beoefenen. Nochtans betalen beide soorten vissers eenzelfde bedrag van 100 euro voor een visvergunning. Door de palingvissers mag er ook niet meer gevist worden met levend aas zodat het roofvissen teloor gaat.”

Op gemeenteraad

Blijkbaar staat Dieter Kinoo niet alleen met zijn ongenoegen. “Intussen heb ik al meer dan 200 handtekeningen van misnoegde palingvissers verzameld. Die zal ik binnenkort aan het Ieperse stadsbestuur overhandigen. We vragen ons ook met zijn allen af waarom er een Blankenbergse federatie het Ieperse hengelrecht in handen kreeg. Het kan toch evengoed een lokale federatie zijn die toezicht houdt op het vissen ?”

(dvdb)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.