Paasvakantie matig succes voor de kust

Redactie KW

De Paasvakantie was voor de kust geen hoogvlieger. Het weer zat daar voor veel tussen. De afgelopen veertien dagen wisselden wolkenvelden en zonnige periodes elkaar af, maar de zon was toch voldoende aanwezig om van een positieve balans te spreken. Voor de kustattracties was het dan weer een echte topvakantie.

Vandaag was het 12 graden op de dijk van Nieuwpoort en de zon scheen. Dit soort lentedagen ontbrak wat in de Paasvakantie. Maar sommigen die de voorbij vakantie aan de kust logeerden kijken toch terug op een mooie vakantie. “Het is al 20 jaar dat wij in Nieuwpoort op vakantie komen en het weer is zeer goed meegevallen. Ik heb gebeld met het binnenland en daar was het weer heel wat minder. Wij hebben iedere dag kunnen wandelen”, zo vertelt Rita Corevits uit Heule.

Voor de wandelaars en de fietsers heeft de kust dit seizoen een extra troef met Beaufort 04. Het kunstevenement startte net voor de Paasvakantie. ” We hebben heel wat mensen die aan de balie komen om te informeren naar de kunst van Beaufort”, aldus Eric Verdonck van Toerisme Nieuwpoort.

Hotels en verhuurkantoren tevreden

Een drukke Paasvakantie in Nieuwpoort dus. En dat geldt ook voor de rest van de kust. Overal was in het paasweekend de hotelbezetting compleet. En ook de verhuurkantoren zijn best tevreden. Bovendien is Pasen een vakantie waarbij veel eigenaars zelf naar de kust afzakken. En al die drukte samen zorgde voor een behoorlijke omzet. “Ik heb heel veel verkocht en ik kan het weten want ik baat al zestien jaar mijn zaak uit”, zo zegt Rita Verhoeve van de Strandwinkel.

Voor het strand was het nog wat te fris. Dat kwam dan weer goed uit voor Sea Life in Blankenberge dat met 25.000 bezoekers over de op één na beste Paasvakantie spreekt. Plopsaland De Panne haalt evenveel bezoekers als vorig jaar.

(B.V./K.B.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Paasvakantie matig succes voor de kust

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier