Paasvakantie begint met koel voorjaarsweer

Redactie KW

Net als de voorbije dagen baadt ons land ook woensdag in de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke, soms matige wind uit noord tot noordwest. De maxima klimmen tot 18 graden in het centrum en 21 graden in de Limburgse Kempen. De kust moet het stellen met 12 graden. Later deze week maken truien en jassen een comeback. Het weekend wordt koel en bewolkt.

De nacht van woensdag op donderdag krijgen we helder tot licht bewolkt weer. Plaatselijk kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperaturen liggen tussen 1 en 6 graden. Donderdag krijgen we eerst nog overwegend zonnig weer, maar later verschijnen enkele wolkenvelden vanaf de Nederlandse grens. Er waait dan een matige wind uit noord tot noordwest. De temperaturen gaan iets minder hoog: tot 12 graden aan zee en in de Ardennen en ongeveer 16 graden elders.

Op het einde van de week en in het weekend krijgen we koel voorjaarsweer met wolkenvelden, opklaringen en weinig neerslag. Vrijdag schommelt de middagtemperatuur nog rond 14 graden, maar daarna wordt het niet veel warmer dan 10 graden. Ook de nachten worden geleidelijk kouder en het kan zelfs vriezen aan de grond.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.