Paardentrainer is weer thuis na celstraf Abu Dhabi

Redactie KW

De paardentrainer uit Koekelare die tien weken in de cel zat in de Verenigde Arabische Emiraten, is terug thuis. De man moest in Abu Dhabi de cel in omdat hij in dronken toestand op straat had gelopen. Dat is daar strafbaar. Zijn advocaat kon bekomen dat zijn straf beperkt bleef tot tien weken.

De 28-jarige Tom Schoukens uit Koekelare is blij dat hij terug thuis is. De man traint in Wulpen Arabische volbloedpaarden. Een aantal keer per jaar gaat hij naar Abu Dhabi, om ook daar paarden te trainen als voorbereiding op shows. Maar in februari liep het mis. Na een stevig feestje waarbij hij veel had gedronken, werd hij door de politie bij de kraag gevat.

Abu Dhabi is een uiterst conservatief moslimland. Openbare dronkenschap en een te losse omgang met vrouwen zijn daar strafbaar. De man kreeg van de rechter drie maanden cel, maar door tussenkomst van een advocaat kwam hij al na 10 weken vrij.

Tom Schoukens is sinds gisteren terug thuis; Hij was blij om zijn familie terug te zien, en een zak frieten te kunnen eten, maar toch keert hij dit jaar nog terug naar Abu Dhabi.

(bs)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.