Overeenkomst ondertekend voor uitbreiding jachthaven Nieuwpoort

Redactie KW

Vlaams minister Hilde Crevits, de provincie West-Vlaanderen, het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust en vertegenwoordigers van de stad Nieuwpoort hebben de nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitbreiding van de jachthaven in Nieuwpoort. Dat gebeurde in het stadhuis van Nieuwpoort. De jachthaven van Nieuwpoort is met zijn 2.000 ligplaatsen nu de grootste van Europa.

Het project Nieuwpoort Rechteroever omvat een combinatie van nieuwe woningen, ligplaatsen en aan de jachthaven gebonden activiteiten. Elke partner neemt zijn eigen verantwoordelijkheid. Zo zal het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust het project coördineren en de contacten leggen met private belanghebbenden, de stad Nieuwpoort zal het uitzicht bepalen en het provinciebestuur zorgt voor het MER (Milieu Effecten Rapport) en PRUP (Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan).

Het is volgens Vlaams minister Hilde Crevits noodzakelijk dat overheden en de privésector de handen in elkaar slaan in het kader van de uitbreiding van de jachthaven.

(Belga/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.