Oud ziekenhuis in Menen wordt woondorp voor senioren

Redactie KW

Op de site van het oude ziekenhuis in de Bruggestraat in Menen komt een groots woondorp voor senioren met onder meer serviceflats en een woonzorgcentrum.

Het ziekenhuis aan de Bruggestraat in Menen sloot eind 2009 de deuren. De groep Fievez-Beyens die de site kocht heeft er nu grootse plannen mee. “De bedoeling is er gefaseerd een woondorp voor ouderen te realiseren. We beginnen met één gebouw met drie functies: een RVT, ROB en assistentiewoningen”, zegt Thierry Fievez. Het is wel nog even wachten tot het oude gebouw, dat nu voor wat overlast zorgt, tegen de vlakte gaat. De eigenaar neemt intussen maatregelen om het gebouw helemaal af te sluiten en de ratten te bestrijden.

Buurtvergadering

De groep Fievez Beyens heeft al vier residentiële woon- en zorgcentra in Menen, Rekkem en Lauwe. Het nieuwe project zal in het begin plaats hebben voor zo’n 100 senioren, bijna de helft zijn bedden van het centrum in de Leopoldstraat, want daar sluit de groep weldra de deuren. De precieze plannen voor de ziekenhuissite worden binnenkort op een buurtvergadering toegelicht.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.