Oud-voorzitter Frank Vanhecke stelt Vlaams Belang ultimatum voor 11 juli

Redactie KW

Oud-voorzitter Frank Vanhecke geeft het Vlaams Belang nog tot 11 juli de tijd om het ontslag van de leden van de Belfortploeg ongedaan te maken. Indien dat signaal van de partijtop er niet komt, “geef ik principieel mijn lidmaatschap en dan uiteraard ook mijn erevoorzitterschap terug”. Dat kondigt hij woensdagmiddag aan op zijn blog.

Vanhecke erkent dat hij “al lang eigenlijk met minstens één voet buiten de partij” staat, maar hij verloochent niets van zijn politieke ideeën. “Indien ik mij op de zijlijn bevind, is dat deel omdat men mij daar gezet heeft en deel omdat ik mijzelf daar zet omdat ik het niet eens kan zijn met de gang van zaken”.

Vanhecke doorbrak zijn stilzwijgen even toen hij optrad als advocaat van de Belfortploeg, de vijf dissidente Gentse gemeenteraadsleden onder leiding van Francis Van den Eynde, tijdens de tuchtprocedure die uiteindelijk leidde tot de verwijdering van de vijf omwille van het in de pers uitdragen van interne meningsverschillen.

De druppel die de emmer voor Frank Vanhecke deed overlopen was het bericht op de site Apache.be dat voorzitter Valkeniers zijn tekstschrijver Johan Sanctorum uitstuurde om onder verschillende pseudoniemen afrekende met dissidenten en de lof te bezingen van de partijvoorzitter.

“Het lijkt me zonneklaar dat de regels die golden voor de uitsluiting van de Belfortploeg nu ook toegepast worden op Johan Sanctorum en vooral op zijn opdrachtgevers, minstens de partijvoorzitter, …”, schrijft Vanhecke. Hij verwacht tegen 11 juli een duidelijk signaal.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.