Orkaan Ike bezorgt Lauws koppel nachtmerrie

Redactie KW

Christophe Watteyn en zijn vriendin Evy Suestrone uit Lauwe zullen hun reis naar Cuba niet vlug vergeten. Na vliegtuigperikelen kregen ze ook nog de orkaan Ike op hun donder.

Na een defect aan het vliegtuig, dat hen bij de landing in Cuba al bangelijke uren bezorgde, hoopte het van Rekkem afkomstige koppel alsnog op een romantische reis. Met een doortocht van drie orkanen Gustav, Hanna en Ike in de Caraïben is hun vakantie net iets anders verlopen. Meer bepaald de orkaan Ike raasde uitermate agressief over het eiland Cuba.

Op het moment dat het noodweer tekeer ging, logeerden verpleegster Evy Suestrone (25) en militair Christophe Watteyn (30) uit de Waterhoenstraat 4 in Lauwe in een hotel op een kustlijn van amper 200 meter breed. Er waren golven tot 12 meter hoog.

Het paar was net als de andere toeristen verplicht drie dagen lang in het hotel te blijven en zich weinig te verplaatsen. Allen kwamen er met de schrik van af. De Lauwenaren staakten dan maar hun Cuba-trip. Ze komen eerstdaags naar huis. (Xaco)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 12 september 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.