Originele boltra wordt in ere hersteld

Redactie KW

Het hart van de lokale bolders gaat sneller kloppen, nu vrijdagavond de oude boltra in de voormalige galerij De Tempel opnieuw wordt ingespeeld. Uitbaatster Barbara Sedeyn hoopt dat oud en jong samen zullen spelen op het uitgeholde terrein van klei en leem.

Gouverneur Paul Breyne, de Poperingse burgemeester Christof Dejaegher en diens Franse collega’s Regis Laporte van Herzele en Francis Behaeghel van Houtkerque zullen vrijdagavond om 20 uur stipt een spel spelen op de boltra van de voormalige galerij De Tempel op het Watouplein 3. De zaak werd eind vorig jaar gekocht door Barbara Sedeyn van het aanpalend café-restaurant met bed & breakfast Het Wethuys. Al sinds haar komst naar Watou een paar jaar geleden droomt Barbara ervan om een zaak te runnen waar de Poperingse Volkssportroute het hele jaar terecht kan.

Café Tuborg herleeft

Toen De Tempel eind 2009 verkocht werd, wist Barbara dat er onder de vloer van de galerij een orginele boltra lag, in goede staat. „Ik was direct geïnteresseerd, want ik heb altijd iets dergelijks gewild”, zegt ze. „Mijn droom om met de boltra de Poperingse Volkssportroute te kunnen ontvangen, was een van de doorslaggevende elementen om de aankoop van De Tempel door te drukken.”

(PC)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 7 mei 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.