Opvallend bord zoekt getuigen van bizarre inbraak in Edewalle

Redactie KW

Op vrijdag 16 maart werd er ingebroken bij Anja Deseure uit de Maekeveldstraat in Edewalle. Heel wat elektronica, kledij, juwelen en geld werd gestolen. Van de dieven ontbreekt voorlopig elk spoor. Anja doet een oproep tot getuigen – via een bord voor haar deur!

“Toen ik thuiskwam zag ik dat alles overhoop lag,” vertelt Anja. “Er zat een gat in de achterdeur en heel wat spullen waren weg. Ook het parket is erbij gekomen, zij hebben vingerafdrukken en DNA kunnen verzamelen van de dieven. Volgens de politie gaat het om een verdachte inbraak omdat het de enige in de buurt was. Wat ze hebben meegenomen is ook raar. Zo hebben ze bijvoorbeeld de televisie en mijn laptop meegenomen, de printer laten staan, maar wel alle bedrading meegenomen. Ook juwelen en kledij zijn er verdwenen en ze hebben zelfs de spaarpotten van mijn dochters leeggeroofd.”

Buurtonderzoek leerde dat het om drie mannen van vreemde origine zou kunnen gaan, die kort voordien uit een vrachtwagen van een meubelfabrikant vlakbij zouden zijn gesprongen. Waar of wanneer die ín de vrachtwagen zijn gekropen, is niet duidelijk. Anja zelf denkt dat de mannen zich misschien hebben schuilgehouden in de mobilhome die naast hun huis stond.

“Ondertussen laat ik de zaak niet rusten en heb ik een plakkaat voor mijn deur gehangen met een oproep. Als iemand iets gezien zou hebben, wil ik graag vragen om dit door te geven aan de politie. Elk beetje informatie kan helpen.”

(MS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.