Oppositie wil plannen voor dorpskernvernieuwing Moorslede uitstellen

Redactie KW

De oppositiepartijen Visie en PRO willen dat de plannen voor de dorpskernvernieuwing omwille van het verkiezingsjaar worden uitgesteld. De kosten voor de dorpskernvernieuwing zijn geraamd op 2,5 miljoen euro.

Ward Vergote (Visie) verwees naar een omzendbrief van minister Geert Bourgeois. Daarin wordt de gemeenten gevraagd om in het jaar van de verkiezingen in extremis geen beslissingen meer te nemen die het beleid van de nieuwe gemeenteraden zouden hypothekeren of de toekomstige ontwikkeling van de financiën nodeloos zou verstoren. “Hier wordt met deze omzendbrief geen enkele rekening gehouden”, aldus Ward Vergote. “Er zijn andere noden dan de dorpskernvernieuwing. Bijvoorbeeld de uitbreiding van de sporthal. Bovendien stellen we ons de vraag of de bevolking de dorpskernvernieuwing wel wil.”

Hij kreeg daarbij de steun van de andere oppositiepartij PRO. “De mensen zitten niet te wachten op de dorpskernvernieuwing”, aldus Ward Gillis. “Het zou beter zijn dit project te bevriezen en begin volgend jaar een volksraadpleging te organiseren.”

Schepen van Financiën Norbert Vanoost (Groep A) weerlegde de kritiek. “We doen geen buitensporige investeringen”, reageert de schepen. “Onze financiën zijn gezond. De rekening 2010 toonde een overschot van 4.165.000 euro.” (EDB)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 3 februari 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.