Oppositie wil dat het stadsbestuur het ‘escalerend’ druggebruik aanpakt

Redactie KW

Jan Van Acker en Marc Deprez (beiden Idee 2006) waarschuwen voor een “escalerend druggebruik in Diksmuide”.

“Vanuit de horeca in Diksmuide bereiken ons alarmerende signalen van jongeren die anderen in druggebruik meesleuren en de sfeer in sommige café verpesten”, aldus Jan Van Acker. “Uit de sociale sector melden maatschappelijke werkers een komen van en een gaan naar de gevangenis van jongeren uit het drugmilieu. Vanuit mijn praktijk als arts constateer ik weer een verergering van de toestand.”

“Idee 2006 begrijpt niet dat de huidige schepen (Robert Bailleul, n.v.d.r.) geen verder werk maakt van de voornemens en inspanningen van het vorige beleid”, gaat Marc Deprez verder. “Vooral het met uitsterven bedreigde label Tofcafé doet onze wenkbrauwen fronsen.”

“Dat Tofcafélabel is een dode mus”, aldus Robert Bailleul (CD& V). “Een aanpak bestaat uit informatie, preventie en repressie. Dat laatste behoort niet tot de taken van het drugsoverlegplatform. Er is nu wel een voorstel om de problematiek zonaal te gaan aanpakken.” Schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open) stelde zich vragen over de door beide oppositieleden gebruikte terminologie. “De cijfers uit de politieraad ervaar ik niet als zeer problematisch.” Koen Bultinck (Vlaams Belang) merkte op dat zij vroeger al hadden gewaarschuwd voor een losse aanpak. “Nu krijgen we de weerbots”, aldus Koen Bultinck.(TVDA)

UItgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 29 mei 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.