Oppositie vraagt duidelijkheid in zaak verkoop van kerkgebouw Kaaskerke

Redactie KW

Opnieuw de verkoop van het kerkgebouw van Kaaskerke op de agenda van de gemeenteraad van maandag 27 februari. De oppositiepartijen vroegen duidelijkheid nadat de geruchtenmolen rond de toekomstige koper alsmaar sneller is beginnen draaien.

“Kan de geheimdoenerij rond de nieuwe eigenaar nu eindelijk eens ophouden”, vroeg Koen Bultinck (VB). En Marc Deprez (Idee2006) zei dat de ongerustheid over de toekomst van de kerk alleen maar bevestigd werd. Hij had het over de brief op de website eDiksmuide waarin de broer van de koper twijfels had over de plannen van zijn broer met het kerkgebouw. Marc Deprez vroeg of de verkoopsovereenkomst nog nietig kon worden verklaard.

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) zei dat de akte nog niet verleden is. “Maar dat niets erop wijst dat dat niet zal gebeuren”, aldus Lies Laridon. “Ik had nog een gesprek met de toekomstige eigenaar. Hij bevestigde zijn intenties. Je kan nu toch niet verwachten van een stadsbestuur dat we op basis van geruchten of familievetes een juridisch correcte beslissing gaan intrekken.”

Schepen Peter Bossu hield namens SP.A -Open een pleidooi om te durven nadenken over herbestemmingen van landelijke kerkgebouwen. Caroline Bouttelgier (SP.A-Open) merkte op dat dat hele debat al in een stroomversnelling aan het komen is. Ze somde een hele reeks van mogelijke herbestemmingen op. Jan Colaert (N-VA) zei daarop te moeten vaststellen dat ze met de kerk van Kaaskerke dan wel niets gedaan hebben, “behalve verkocht.” Schepen Martin Obin (CD&V) wou nog kwijt dat ook zijn partij wel degelijk open staat voor herbestemming. “Maar we hebben tijd nodig om een visie op te maken”, zei hij.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier