Oppositie Moorslede : “Meerderheid neemt 0 initiatieven”

Redactie KW

Op de dagorde van de gemeenteraad in Moorslede stonden met open deuren slechts vier punten. Waaronder het verslag van de vorige zitting. Op de dagorde met gesloten deuren stonden twee punten. De dagorde met open deuren werd afgewerkt in een recordtempo van drie minuten.

Dat betekende evenwel geenszins het einde van de gemeenteraad, want de oppositie maakte van de korte dagorde gebruik om zeer veel punten toe te voegen aan de dagorde. Ward Gillis (PRO) diende maar liefst acht extra punten in. Pol Verhelle en Ward Vergote (beiden Visie) voegden elk twee punten aan de dagorde toe. Daardoor duurde de gemeenteraad toch iets meer dan een uur.

0 initiateven

“De korte dagorde is niet verwonderlijk want de meerderheid neemt nul initiatieven”, aldus Ward Vergote tijdens de gemeenteraad. “Met slechts vier punten op de dagorde proberen we toch de tijd die ons wordt gegund nuttig in te vullen. Al het geld wordt verspild in openbare werken”, gaf hij ons in de aanloop naar de gemeenteraad mee.

(EDB)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 6 april 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.