Oppositie in Kuurne stemt tegen prijsaanpassingen culturele infrastructuur

Redactie KW

De oppositie (H)eerlijk Kuurne stemde op de gemeenteraadszitting tegen de komende aanpassing van de dranktarieven en de prijsverhogingen bij het gebruik van culturele infrastructuur zoals bijvoorbeeld de Kubox.

Rik Bouckaert en Carl Vereecke van (H)eerlijk Kuurne formuleerden hun bedenkingen: “Sommige grote gebruikers van die infrastructuur werden niet of slechts beperkt geraadpleegd en er was weinig communicatie naar de raadsleden toe. Een verhoging van huurbedragen en aankoopprijzen voor drank gekoppeld aan een mogelijke vermindering van de subsidies kan de verenigingen in moeilijkheden brengen of de opbrengst van hun organisatie sterk beperken.”

“Alleen voor nieuwe boekingen”

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) motiveerde de aanpassingen: “Die werden voor advies voorgelegd aan het beheersorgaan waarin alle fracties zijn vertegenwoordigd. Het gebruik van de culturele infrastructuur blijft nog altijd heel goedkoop in Kuurne en de gemeente ondersteunt het verenigingsleven maximaal. De prijsaanpassingen voor de huur, met alle kosten in, gaan slechts in voor nieuwe boekingen. Wie al data vastlegde deed dit aan de oude tarieven.”

(JPDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier