Oppositie Diksmuide heeft vragen over inrichtingsplan kleinhandelszone Esenweg

Redactie KW

De CD&V-SP.A-Open-meerderheid wil op een weide langs de Esenweg in Diksmuide een nieuwe kleinhandelszone creëren en vroeg de goedkeuring van het inrichtingsplan. De oppositie echter had veel vragen bij het dossier.

“De nieuwe kleinhandelszone langs de Esenweg komt in de buurt van het station, ligt dicht bij het centrum en sluit in die buurt aan op de bestaande winkels van Colruyt en Aldi”, aldus schepen Eric De Keyser (SP.A-Open). “Er komt 1 ontsluitingsweg voor de handelszone.”

“Centrum leegzuigen”

Geert Debaillie (Idee2006) vroeg om het punt uit te stellen en zag het als een ideale opdracht voor het autonoom gemeentebedrijf. Koen Bultinck (VB) vreede dat deze kleinhandelszone in plaats van kernversterkend te gaan werken “het centrum zou kunnen leegzuigen.” En Jan Colaert (N-VA) had vragen bij de hoogdringendheid. “In het dossier vinden we niks terug waarom dit zo hoogdringend is”, aldus Jan Colaert.

Eric De Keyser wou van geen uitstel weten. “Bijkomende winkels op die site zullen het handelsapparaat van Diksmuide versterken”, aldus Eric De Keyser. “De onteigening is er op gericht om de grond te verwerven en de site te kunnen realiseren. Intussen lopen er parallelle onderhandelingen met de eigenaars.”

N-VA en Idee2006 namen niet deel aan de stemming. Gemeenteraadsvoorzitter Mieke Vanrobaeys (onafhankelijke) onthield zich.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 30 november 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.