Opnieuw verplichte schooluniformen in Ter Duinen

Redactie KW

Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde verplicht zijn leerlingen om vanaf volgend schooljaar opnieuw een schooluniform te dragen. Dat lijkt voor sommigen misschien terug een stap in de tijd, maar volgens directeur Raf Sonneville was het een must geworden om onduidelijkheden over al dan niet gepaste kledij uit de wereld te helpen.

“Het bleek dat er nog wat rek zit op het begrip stadskleding voor meisjes”, zeg directeur Raf Sonneville. “We merkten dat er heel wat meisjes de kledingrichtlijnen aan hun laars lapten. Daar ontstond dan ook wat discussie over. Het was niet langer duidelijk wat stadskledij was en wat niet. Zo kwamen de laatste tijd heel wat meisjes met ballerina’s naar school, dikwijls zonder kousen, ook al sneeuwde het. Sommige ouders meenden dat bepaalde outfits wel degelijk gepast waren, terwijl wij vonden van niet. Ook bij de leraars heerste geen eenduidigheid. Wat voor leraar A wel door de beugel kon, kon dat voor leraar B niet. We waren al die discussies eigenlijk een beetje beu en daarom hebben we beslist om volgend schooljaar opnieuw het verplichte schooluniform in te voeren.”

Dat zo’n beslissing niet altijd in goede aarde valt bij ouders een leerlingen spreekt voor zich, maar Raf Sonneville beweert dat hij weinig negatieve reacties kreeg. “99% van de ouders hebben mij gefeliciteerd met deze beslissing en zijn dan ook blij met de keuze voor een verplicht schooluniform. Volgens mij is dat ook het meest democratische systeem.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 februari 2011.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.